LAV FRAGT (GLS KUN KR 39,-) |HURTIG LEVERING 1-2 HVERDAGE |KONTAKT 60 14 02 78

Med et barn i slyngen, får du hænderne frie og kan f.eks. bage.
Her er et par hurtige opskrifter, hvor man ikke behøver at have hænderne i dejen,
hvor man kan tåle at blive afbrudt og som er lækre sager at servere.

Gulerodsbrud
- For nu at starte lidt sundt..

5 dl. vand
100 gr. gær
100 gr. sukker
2 dl. olie
1 tsk. salt
2 æg
200 gr. skyllede solsikkekerner
200 gr. revne gulerødder
1000 gr. mel

Vandet lunes og gæren opløses her i.
De øvrige ingredienser røres i
Dejen hæver lunt i 20 min.
Herefter sættes bollerne med 2 skeer på bagepladen
- der er boller nok til 2 plader.


Bollerne skal ikke pensles.

Bages midt i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter.




Choko-nødde kager i kapsler
- En er for mange og 2 er for lidt!

6 æg
200 gr. sukker piskes luftigt.

Tilsæt herefter

250 gr. knuste makroner
250 gr. mel
200 gr. hakkede nødder
200 gr. mørk chokolade

Kagekapsler ca 6-7 cm i dia.

Fyld dejen i kagekapslerne med en ske - fyld kun halvt op da dejen hæver under bagningen.

Bages midt i ovnen ved 200 grader i ca. 10-12 minutter.

Disse kager er meget fryse egnede.



Lækre flødekarameller
- vanvittig gode, når man har en sød tand.


230 ml fløde
50 gr smør
1 tsk salt

4,5 dl sukker
½ dl glucose sirup (kan købes hos urtegården eller Matas - eller brug sirup)
½ dl vand

start med at pensle bagepapir med olie og læg det i en i en lille bradepande

Smør fløde og salt blandes og koges op i en lille gryde. Tag det af varmen når det koger - det skal bare lige koge.

Kog sukker, glucose og vand i en 5 liters gryde til sukkeret er opløst. Når det bliver lys gyldent hældes flødemassen i, og der røres grundigt indtil massen har nået 120 gr. efter ca 10-15 minutter.

Massen tages af varmen og hældes ud på bagepapiret. Lad karamelmassen afkøle i et ppar timer hvorefter du kan skære dine karameller ud med fx. et pizzahjul - pak dem i cellofan så de ikke klisterer sammen.



Hannes nøddekager - 1 bradepande
- Der røg slankekuren!!!


200g blødt smør (skal være smør !)
250g sukker
2 æg
4 spsk. cacao
2 tsk. vaniljesukker
120g mel
200g hakkede nødder

Smør og sukker røres hvidt. Æggene røres i et ad gangen. De andre ingredienser tilsættes, gem halvdelen af nødderne til pynt.
Smør dejen ud på bagepapir og drys de sidste nødder på.
Bages ved 175 grader i ca. 15 min.
Når kagen er "faldet ned" er den færdig. Den må endelig ikke få for meget, så bliver kagerne tørre.
Skær kagen ud i firkanter mens den endnu er varm. Køl af og bræk i stykker.

God fornøjelse !!



Trines ynglingsboller
- der kan varieres i det uendelige.

½ liter KOLDT vand
600 g mel, deraf kan de ca. 200 g være alt muligt forskelligt, havregryn, spelt eller kerneblandinger
Her er favoritten ca. 300 g sigtet spelt og 300 g hvedemel
en klat gær, hvilket er ca. 1/5 af en pakke, måske lidt mindre
salt - et godt drys

Hæver natten over på køkkenbordet - dejen skal ikke æltes, bare røres sammen

Næsten morgen:
Sæt bollerne på bagepladen med to skeer og bag fra kold ovn i ca. 25 min 200 grader

NAM NAM gode boller

Venligst
Trine


Rikkes sprøde knækbrød
- knasende lækkert og med god samvittighed.

Til 1 plade knækbrød skal der bruges:

1 dl. græskarkerner
1 dl. solsikkekerner
1 dl. hørfrø
1 dl. mel
1 dl. vand
1/4 dl. olie
1 tsk salt
2 tsk bagepulver

Alle indgredienser blandes sammen.
Dejen rulles ud i mellem 2 stykker bagepapir.
Rids med en kniv størrelsen på knækbrødene - så deler de sig under bagningen.
Bages ved 200 grader i 8-10 minutter

God appetit fra Rikke

Jettes Rabarbertærte
- forsommerens overraskelse

Fyld:
500 g rabarber
100 g sukker
50 g vanillesukker

Dej:
250 g kokosmel
200 g sukker
50 g hvedemel
1 tsk bagepulver
2 dl yoghurt naturel
1 stk æg
100 g hasselnødder

Fremgangsmåde:
-Fyld: Rabarberne skæres i stykker på ca. 1 cm og lægges i et ovnfast fad. Sukker og vanillesukker strøes over.

-Ingredienserne til dejen blandes og fordeles i et lag over hen over fyldet. Tag lidt dej i hånden, klem det fladt og læg det over rabarberne, til de er dækket. Hakkede nødder drysses på.

-Tærten stilles i en 200°C varm ovn og bager i 25-30 min.

Smager godt med Creme Fraiche, Flødeskum eller Is